Golf er en berømt sportsgren, der især tiltrækker den velhavende og etablerede del af befolkningen. Golfspillere er derfor generelt et skeptisk og kræsent folkefærd, hvilket jo også er forståeligt i mange henseender.

Man kan ikke spille ordentligt golf på en almindelig græsplæne, da en golfbane skal overholde visse standarder med hensyn til størrelse, antal huller samt forhindringer i form af beplantninger, niveauforskelle samt vandløb og sandgrave. Man kan naturligvis træne lidt derhjemme, hvis man har en stor græsplæne, men de fleste tegner et medlemskab hos en lokal golfklub, så man kan nyde stedets golf faciliteter.

Golf er derfor en sport, der altid har visse udgifter til tøj, golfkøller, abonnement samt caddie, men alle sportsgrene er jo kendetegnet ved at have individuelle udgifter.

Krav til en god golfbane

Mindre golfbaner har kun plads til 9 huller, mens en ægte golfbane skal have 18 huller til golfspillerne, så en stor bane kan nemt strække sig over 5-6 km. En golfspiller har som standard et sæt golfkøller samt en golfbold. Hvert hul har sit eget tee-sted, hvorfra spillet startes, idet man placerer sin golfbold på end lille flad pind, der nemlig kaldes for en tee. Man skal så slå køllen mod bolden, så den rammer hullet ved greenen. Man har i forvejen markeret alle hullerne med at flag, så man har noget at sigte efter.

Rundt omkring hullet er græsset klippet kort på en speciel måde, og området kaldes for en green. Mellem greenen og tee-stedet findes et område (fairway), og her findes der alle former for forhindringer såsom langt græs, niveauforskelle, vandgrave, sand, beplantninger, bunkers og vand hazards. De naturlige samt de kunstige skabte forhindringer er med til at gøre spillet mere udfordrende og spændende. Afstanden mellem hullerne er 100-500 meter, og en dygtig golfspiller skal ofte bruge 3-5 slag for at få bolden i hul. Man kan sjovt nok sagtens spille mod hinanden, selvom man spiller på forskelligt niveau, da man har indført handikappoints, således en nybegynder starter med at få en masse points forspring, hvorimod den professionelle spiller starter fra nul.

 

Gode beliggenheder til golfbaner

Danmark har flere gode golfbaner, men desværre er det hjemlige klima ofte for koldt og trist til en tur på golfbanen, så derfor tager mange på en golfrejse, når de holder ferie. Man kan sagtens tage af sted med hele familien, også selvom man indkvarterer sig på et decideret golf resort tæt på golfbanen. Thailand er ét af de mest populære lande at tage på golfrejse til, hvilket skyldes det herlige klima året rundt.

De gode golfbaner ligger ofte i nær forbindelse med de gode badebyer, som turisterne i forvejen rejser til, og det er især Phuket, Chiang Mai, Pattaya og Hua Hin, der har gode golfbaner, selvom der også findes nogle i hovedstaden Bangkok. En af de mest populære nye golfbaner er Banyan Golf Club i Hua Hin. Stedet kaldes også for Banyan Golf Course, og det er én af de nyeste og mest moderne golfbaner i hele Sydøstasien. Man kan endda bo på et resort ved golf anlægget i femstjerners luksus, så dette plejer resten af familien at synes om, uanset deres holdning til golf, og desuden ligger alle golfbanerne altid i et naturskønt område men alligevel tæt på byen, så dermed finder man alle mulighederne for at opnå en perfekt ferie for hele familien.