Mange elsker at spille golf, og det gælder både amatører samt professionelle, idet man naturligvis kan spille i store turneringer og vinde millioner af kr., hvis man er blandt de bedste spillere, mens andre er glade for at kunne slappe af og spille golf i hyggelige omgivelser i sit eget tempo og på den måde komme lidt væk fra hverdagens rutineprægede opgaver. Uanset hvad får man nogle udgifter i løbet af året, når man spiller golf, og her kommer der en oversigt over de typiske udgifter til sportsgrenen golf.

 

Golf i lokalområdet

Der findes naturligvis mange forskellige udgifter til golf, hvilket varierer for den enkelte spiller, men grundlæggende opstår der engangsudgifter til at dække disse ting:

  • Golftøj
  • Golfsko
  • Golfkøller med taske

Derudover kommer der udgifter til den lokale golfklub, der kan opkræves på flere måder, og desuden varierer priserne over hele landet. En af de billigste golfklubber i Danmark opkræver årligt et fuldtidsmedlemskab på 4.400 kr., men det er muligt at nøjes med et fleksmedlemskab for kun 1.600 kr. årligt, idet man herved modtager to årlige golfrunder og resten efter forbrug, hvorimod man intet betaler til forbruget med et fuldtidsmedlemskab. Der løber så flere udgifter på, hvis man deltager i turneringer og rejser rundt i landet eller i resten af verden, men til gengæld opstår der jo en mulighed for at vinde kontantpræmier ved alle turneringerne.

 

Golf i udlandet

Golf er sjovt i Danmark, men på grund af den kølige og korte danske sommer, så rejser mange til udlandet for at spille golf, og Thailand er blevet et meget populært rejsemål for golfinteresserede, da her er både klimaet og golfbanerne i topklasse. Badebyerne Pattaya og Hua Hin er de mest populære, men man finder også gode golfresorts nær Phuket, Bangkok og Chiang Mai. Både i Hua Hin og i Pattaya ligger alle golfbanerne kun 5-10 km fra centrum, så de er placeret lige uden for byen i virkelig hyggelige omgivelser.

Naturoplevelserne er generelt smukke overalt i Thailand, og man kan virkelig nyde et golfophold på et golfressort i Thailand, og for eksempel tilbyder Banyan Golf Club i Hua Hin femstjernet indkvartering, således man bor lige ved golfbanen. En caddie koster omkring 50 kr., og en runde på 18 huller koster omkring 350 kr. For omkring 300 kr. kan man spille frit på golfbanen efter kl. 15 indtil det bliver mørkt lidt efter kl. 18. Det er således ikke specielt dyrt at spille golf i Thailand, men det herlige klima og beliggenheden gør sit til, at man selv og resten af familien kan spille golf og få en hyggelig badeferie ud af ferierejsen til Thailand.