En hund er som bekendt menneskets bedste ven – i tykt og tyndt. En hund kan bidrage med godt humør, masser af energi og hyggeligt uproblematisk samvær. I denne artikel kigger vi nærmere på, hvordan du kan rejse med din hund, og hvordan du gør dette uden at volde din hund problemer og samtidig undgår, at hunden bliver rastløs eller lignende.

Det skal naturligvis understreges, at denne artikel måske fokuserer mere på golfrejser i Europa end i Thailand af hensyn til din hund, men afhængigt af hvilket temperament din hund har, kan du selvfølgelig overveje at tage den med til et andet kontinent.

God plads og bevægelighed er et must

Det første du bør gøre, når du planlægger at rejse med din hund, er at skaffe en rigtig god og behagelig transportkasse til din hund. Denne kan se ud på forskellige måder, og du bør nok vælge en, som har visse lighedstegn med den, som din hund har derhjemme. Det vil være en stor fordel og tryghed for din hund, hvis du medbringer en pude, den har sovet på eller en bamse, da den velkendte duft kan få din hund til at slappe af.

Transporttasker kan både være udformet decideret som kasser, som egner sig godt til flyveture. Man kan naturligvis også få transporttasker, som måske passer bedre til de små hunde. Indret transportkassen med et tæppe, og sørg for at skabe en hyggelig ramme, som din hund kan opholde sig i et par timer eller tre. Det er her ekstremt vigtigt at nævne, at din hund må og skal kunne stå i transportkassen, så den kan strække benene.

Underhold din hund ved mellemlanding

Der findes varierende regler for, hvordan du kan medbringe din hund i en flyvemaskine. Nogle selskaber tillader, at du har hunden i kabinen eller i lastrummet, mens nogle kan kræve, at kæledyret skal være i lastrummet. Vurdér, hvad din hund kan klare. Så finder du den bedste løsning.

Undervejs er det vigtigt, at hunden er underholdt. Både i lufthavnen i Thailand eller i Danmark er det nødvendigt at kunne gå et par ture en gang imellem eller få lidt frisk luft. Det er naturligvis et must, at du medbringer vand og mad til din hund.

Dagens luftetur i hyggeligt selskab

Der findes mange åbne arealer på et golfresort, og det er derfor oplagt at medbringe sin hund. Sørg for, at din hund kan adlyde dig til enhver tid – og så kan du medbringe din firbenede ven på golfturen. De store vidder og muligheden for at traske roligt med dig undervejs vil være en oplevelse, som du og din hund begge vil sætte pris på.

Husk, at der er ekstremt varmt i Thailand. Sørg for at din hund har nem adgang til en skål med vand og et lille spot i skyggen – eventuelt i skyggen af golfbilen. Din hund kan overophede på samme måde som mennesker, men tager du de rigtige forbehold, skulle det være relativt uproblematisk.

En uforglemmelig tur

Skal du på golftur med din hund er dagens aktivitet og luftetur helt automatisk indlagt som en del af programmet. Husk, at du før afrejsen skal sikre dig, at du har underskrevet de rigtige dokumenter til flyselskabet og har afklaret det med resorten, at du må medbringe din hund.

At rejse med hund kræver naturligvis ekstra planlægning og omkostninger, men det er til gengæld også en oplevelse, du ikke kommer til at glemme foreløbig. Præcis ligesom at vi deler de gode oplevelser med vores nære relationer, kan en rejse være berigende at dele med sin hund.