Vi beskæftiger os med golfrejser til Thailand her på siden. Derfor tager vi i denne guide et nærmere kig på, hvordan du kan toptune dit put. Dagene på golfbanen i Thailand kan nemlig være dampende hede, nærmest som en E-cigaret, og derfor kan koncentrationen sommetider svigte. Koncentration er netop et af de områder, som vi kigger mod i denne guide.

Læs med her.

The Quiet Eye

Som golfentusiast er du helt sikkert stødt på begrebet The Quiet Eye, og det er da måske også den vigtigste teknik at besidde, hvis du vil være blandt de bedste puttere i verden. Op til et slag, har du måske noteret, at de skarpeste puttere holder et stift blik rettet mod bolden i 2-3 sekunder, og efter slaget er sendt afsted, holdes blikket stift i ydermere et halvt sekund. Netop den manøvre kaldes The Quiet Eye – eller det rolige øje – om man vil.

Hvorfor er det, at en så simpel manøvre er så effektiv? Videnskaben har heldigvis en forklaring på det. Faktisk skyldes effektiviteten ved manøvren, at golfspilleren ikke forstyrrer de millioner af neuroner i hjernen, der skal bruges til at visualisere slaget, når han eller hun udelukkende fokuserer på de centrale elementer i puttet.

Forskning viser, at det virker for amatører

Hvis du synes, at det rolige øje lyder som en opblæst videnskab, ændrer du i hvert fald mening efter det følgende. For engelske forskere testede for nogle år tilbage en flok mindre gode golfspillere, hvor de blev instrueret i teknikken og visualiseringen. Resultaterne var soleklare, for de viste nemlig, at visualisering og træning gjorde, at amatørerne satte 6 % flere put, som i konkrete tal betød, at spillerne brugte 2 slag færre på at putte pr. runde.

Det er tal, du kan tage at føle på. Lad os antage, at du blot ved simpel træning og visualisering kan nedsætte dine forsøg på at putte pr. runde med hele 2 slag. Du er allerede ved at være klar til golfrejsen til Thailand.

Forskerne var dog ikke færdige endnu, og der blev derfor trukket 100 pund op af lommen. Forskerne fandt en anden gruppe af amatører på identisk niveau. Forskellen var dog, at de ingen træning havde fået i The Quiet Eye. Om det var de 100 pund, der var på højkant, eller om det var visualiseringsteknikken, ja, det vil vi lade være op til dig. Amatørerne, der havde fået træning i teknikken, slog i hvert fald 17 % flere put i end modstanderne.

Den nye Søren Kjeldsen

Der er selvfølgelig ingen garanti for, at du nu er klar til at indtage Søren Kjeldsens placering på verdensranglisten, men med den placering han pt. har, så gør det måske heller ikke noget. Du undrer dig måske over, at en simpel teknik, der i teorien består i, at du skal kigge på bolden, kan være med til at forbedre dine put. Men det er nu engang virkeligheden. Men på samme tid er virkeligheden også, at du ikke bliver Søren Kjeldsen fra den ene dag til den anden ved at kigge mere på bolden.

Men videnskaben har talt, og forskningen viser klart og tydeligt, at små og vigtige faktorer i dine rutiner op til slaget kan forbedre din præstation markant. Derudover er der også en anden essentiel ting i det, nemlig at du forbedrer din evne til at bevare fokus under pres, og det er en af de ting, der ofte går galt for de helt store golfspillere, når de kommer til at bruge lidt for mange slag på deres put.

Teknikken er i hvert fald ganske simpel, og det er noget, du i teorien kan øve hjemme i baghaven, så derfor kræver det ikke det store. Forsøg dig med det, så får vi testet, om du sænker flere put næste gang, du nærmer dig den grønne green.