Som golf-entusiast er der masser af forskellige og ikke mindst skønne destinationer, der venter på at blive udforsket. Hvis du har mod på at prøve kræfter med det, der skal til for at blive topprofessionel golf-udøver, kan du træne dig i form på forskellige måder. Når du skal vælge en golf-destination, er det først og fremmest vigtigt, at du vælger et sted, der har en golfbane, som passer til dit handicap. For at træne dig i god form til at tage på en dejlig, varm golf-ferie, er der nogle tips og tricks, du burde tage med i rygsækken. Læs med og bliv klogere.

Træn til golfturen på en anderledes måde

Der ligger rigtig mange golf-destinationer i Thailand. Thailand er kendt for de varme temperaturer og den høje luftfugtighed. Hvis du har mod på at træne dig op til en konkurrence eller en længere golftur, kan du med fordel tage på en bjergbestigning. Det at bestige et bjerg har på mange måder fællestræk med det at spille golf. Der skal megen koncentration til, og man skal gå lange strækninger – i dette tilfælde i Thailand i høj varme.

Prøv kræfter med de forhold, en bjergbestigning byder på, og træn dig op til en dejlig golftur, samtidig med at du måske kan krydse det at have gået til tops på et verdenskendt bjerg af din “bucket-liste”. Mange bestiger Kilimanjaro, der har flere ruter, som passer til dig, der ikke er professionel bjergbestiger. Her kan man følge med en guide, der leder dig til tops over flere dage og dermed også guider dig igennem de udfordringer, der måtte følge med mindsket ilt i luften, når man kommer højt op.

Udfordringer i forhold til højdesyge og lavt iltniveau i luften er desuden noget, du også kan støde på i bjergene i Thailand og omegn. Thailands højeste punkt på cirka 2500 meter er dog ikke i nærheden af lige så højt som Kilimanjaro med sine majestætiske 5000 meter, men man kan få en fornemmelse af forholdene i Thailand, hvis man rejser efter højden.

Træn varieret – og hvad det betyder

Når man skal træne sig i form til det ene eller andet formål, gælder det om at holde humøret højt og træne varieret. Du har allerede fået ét – relativt dyrt – eksempel på, hvordan du kan træne dig i topform ved at træne op til at gå til tops på Kilimanjaro og det må siges at være noget, der kan få de fleste til at holde humøret, motivationen og træningsglæden ved lige. Mangler du ellers inspiration til, hvordan du kan komme i bedre golf-form, kan du med fordel fokusere på at træne varieret.

At træne varieret betyder at man træner kroppen i forskellige tempi og ved at træne forskellige muskelgrupper individuelt – i sammenhæng og nogle gange begge dele. Det handler også om at få pulsen godt op i lang tid med konditionstræning eller forbedre kondien med intervaltræning. Som golfspiller er det en god idé at fokusere på at træne de muskelgrupper, du skal bruge i svinget, der skal få bolden afsted. Her kan det være en idé at træne din rygmuskulatur og din core, da disse muskelgrupper skal stabilisere dit skud. Prøv også at træne din bagkæde – ryg, baller og ben – da det kan være med til at øge din evne til at positionere kroppen før skuddet.