Kombiner din passion med en eksotisk rejse

Kombiner din passion med en eksotisk rejse

af Banyan Golf Resort

Når nu du elsker at spille golf, kan du lige så godt gøre noget ekstra ud af det og kombinere det med en eksotisk rejse. Der findes fantastiske golfbaner hele verden over – og hvorfor så ikke vælge en varm destination?

Spørgsmålet er så bare hvilken destination du skal vælge, og på hvilken eksotisk destination, golfbanen er bedst. Vi giver dig her en guide til nogle af de bedste golfbaner du kan vælge på eksotiske rejser.

Kamala Beach i Thailand

I Thailand er der rigtig varmt, og det betyder, at du her kan kombinere solbadning, svømning og golf. Det gode ved Kamala Beach på Phukets vestkyst er, der er en rolig atmosfære, som netop er, hvad du har brug for, når du skal forberede dig på et slag golf. Du kan spille golf på Phuket Golf & Resort og på Loch Palm.

Golf i sydens sol på La Gomera

Hvis du gerne vil kombinere golf med en eksotisk rejse, men ikke har lyst til at rejse så langt, er La Gomera på de Kanariske Øer et oplagt sted at rejse hen. På La Gomera kan du spille golf på golfbanen med navnet Tecina Golf.

Når du trænger til en pause fra golf, kan du tage på vandretur, som øen er særligt kendt for. Øen byder nemlig på høje bjerge og dybe kløfter, og er derfor interessant for dig, der godt kan lide at bevæge sig ud i naturen. Er du ikke til vandring, kan du tage til nationalpark Garajonay, som er en af Europas sidste urskove.

Trænger du til at komme væk fra rusk og regn i Danmark og til sydens sol for at få lidt farve og varme, er det altså nemt at komme afsted på en kombineret golf- og charterferie. Der findes mange andre eksotiske golfbaner, og de to ovenstående er derfor kun et lille udvalg!

Guide: Sådan får du dit put gjort klar til golfrejsen i Thailand

Guide: Sådan får du dit put gjort klar til golfrejsen i Thailand

Vi beskæftiger os med golfrejser til Thailand her på siden. Derfor tager vi i denne guide et nærmere kig på, hvordan du kan toptune dit put. Dagene på golfbanen i Thailand kan nemlig være dampende hede, nærmest som en E-cigaret, og derfor kan koncentrationen sommetider svigte. Koncentration er netop et af de områder, som vi kigger mod i denne guide.

Læs med her.

The Quiet Eye

Som golfentusiast er du helt sikkert stødt på begrebet The Quiet Eye, og det er da måske også den vigtigste teknik at besidde, hvis du vil være blandt de bedste puttere i verden. Op til et slag, har du måske noteret, at de skarpeste puttere holder et stift blik rettet mod bolden i 2-3 sekunder, og efter slaget er sendt afsted, holdes blikket stift i ydermere et halvt sekund. Netop den manøvre kaldes The Quiet Eye – eller det rolige øje – om man vil.

Hvorfor er det, at en så simpel manøvre er så effektiv? Videnskaben har heldigvis en forklaring på det. Faktisk skyldes effektiviteten ved manøvren, at golfspilleren ikke forstyrrer de millioner af neuroner i hjernen, der skal bruges til at visualisere slaget, når han eller hun udelukkende fokuserer på de centrale elementer i puttet.

Forskning viser, at det virker for amatører

Hvis du synes, at det rolige øje lyder som en opblæst videnskab, ændrer du i hvert fald mening efter det følgende. For engelske forskere testede for nogle år tilbage en flok mindre gode golfspillere, hvor de blev instrueret i teknikken og visualiseringen. Resultaterne var soleklare, for de viste nemlig, at visualisering og træning gjorde, at amatørerne satte 6 % flere put, som i konkrete tal betød, at spillerne brugte 2 slag færre på at putte pr. runde.

Det er tal, du kan tage at føle på. Lad os antage, at du blot ved simpel træning og visualisering kan nedsætte dine forsøg på at putte pr. runde med hele 2 slag. Du er allerede ved at være klar til golfrejsen til Thailand.

Forskerne var dog ikke færdige endnu, og der blev derfor trukket 100 pund op af lommen. Forskerne fandt en anden gruppe af amatører på identisk niveau. Forskellen var dog, at de ingen træning havde fået i The Quiet Eye. Om det var de 100 pund, der var på højkant, eller om det var visualiseringsteknikken, ja, det vil vi lade være op til dig. Amatørerne, der havde fået træning i teknikken, slog i hvert fald 17 % flere put i end modstanderne.

Den nye Søren Kjeldsen

Der er selvfølgelig ingen garanti for, at du nu er klar til at indtage Søren Kjeldsens placering på verdensranglisten, men med den placering han pt. har, så gør det måske heller ikke noget. Du undrer dig måske over, at en simpel teknik, der i teorien består i, at du skal kigge på bolden, kan være med til at forbedre dine put. Men det er nu engang virkeligheden. Men på samme tid er virkeligheden også, at du ikke bliver Søren Kjeldsen fra den ene dag til den anden ved at kigge mere på bolden.

Men videnskaben har talt, og forskningen viser klart og tydeligt, at små og vigtige faktorer i dine rutiner op til slaget kan forbedre din præstation markant. Derudover er der også en anden essentiel ting i det, nemlig at du forbedrer din evne til at bevare fokus under pres, og det er en af de ting, der ofte går galt for de helt store golfspillere, når de kommer til at bruge lidt for mange slag på deres put.

Teknikken er i hvert fald ganske simpel, og det er noget, du i teorien kan øve hjemme i baghaven, så derfor kræver det ikke det store. Forsøg dig med det, så får vi testet, om du sænker flere put næste gang, du nærmer dig den grønne green.

Tag på golftur med din hund

Tag på golftur med din hund

En hund er som bekendt menneskets bedste ven – i tykt og tyndt. En hund kan bidrage med godt humør, masser af energi og hyggeligt uproblematisk samvær. I denne artikel kigger vi nærmere på, hvordan du kan rejse med din hund, og hvordan du gør dette uden at volde din hund problemer og samtidig undgår, at hunden bliver rastløs eller lignende.

Det skal naturligvis understreges, at denne artikel måske fokuserer mere på golfrejser i Europa end i Thailand af hensyn til din hund, men afhængigt af hvilket temperament din hund har, kan du selvfølgelig overveje at tage den med til et andet kontinent.

God plads og bevægelighed er et must

Det første du bør gøre, når du planlægger at rejse med din hund, er at skaffe en rigtig god og behagelig transportkasse til din hund. Denne kan se ud på forskellige måder, og du bør nok vælge en, som har visse lighedstegn med den, som din hund har derhjemme. Det vil være en stor fordel og tryghed for din hund, hvis du medbringer en pude, den har sovet på eller en bamse, da den velkendte duft kan få din hund til at slappe af.

Transporttasker kan både være udformet decideret som kasser, som egner sig godt til flyveture. Man kan naturligvis også få transporttasker, som måske passer bedre til de små hunde. Indret transportkassen med et tæppe, og sørg for at skabe en hyggelig ramme, som din hund kan opholde sig i et par timer eller tre. Det er her ekstremt vigtigt at nævne, at din hund må og skal kunne stå i transportkassen, så den kan strække benene.

Underhold din hund ved mellemlanding

Der findes varierende regler for, hvordan du kan medbringe din hund i en flyvemaskine. Nogle selskaber tillader, at du har hunden i kabinen eller i lastrummet, mens nogle kan kræve, at kæledyret skal være i lastrummet. Vurdér, hvad din hund kan klare. Så finder du den bedste løsning.

Undervejs er det vigtigt, at hunden er underholdt. Både i lufthavnen i Thailand eller i Danmark er det nødvendigt at kunne gå et par ture en gang imellem eller få lidt frisk luft. Det er naturligvis et must, at du medbringer vand og mad til din hund.

Dagens luftetur i hyggeligt selskab

Der findes mange åbne arealer på et golfresort, og det er derfor oplagt at medbringe sin hund. Sørg for, at din hund kan adlyde dig til enhver tid – og så kan du medbringe din firbenede ven på golfturen. De store vidder og muligheden for at traske roligt med dig undervejs vil være en oplevelse, som du og din hund begge vil sætte pris på.

Husk, at der er ekstremt varmt i Thailand. Sørg for at din hund har nem adgang til en skål med vand og et lille spot i skyggen – eventuelt i skyggen af golfbilen. Din hund kan overophede på samme måde som mennesker, men tager du de rigtige forbehold, skulle det være relativt uproblematisk.

En uforglemmelig tur

Skal du på golftur med din hund er dagens aktivitet og luftetur helt automatisk indlagt som en del af programmet. Husk, at du før afrejsen skal sikre dig, at du har underskrevet de rigtige dokumenter til flyselskabet og har afklaret det med resorten, at du må medbringe din hund.

At rejse med hund kræver naturligvis ekstra planlægning og omkostninger, men det er til gengæld også en oplevelse, du ikke kommer til at glemme foreløbig. Præcis ligesom at vi deler de gode oplevelser med vores nære relationer, kan en rejse være berigende at dele med sin hund.

Luksus golfferie i Thailand

Luksus golfferie i Thailand

Man kan spille golf masser af steder rundt omkring i verden, og mange kendte turistdestinationer gør meget ud af at skabe gode omgivelser til golfspillere, så de vælger dette specielle sted på grund af de unikke golfmuligheder. Thailand har mange gode golfområder, og på en ferie hertil man kan samtidigt opleve østens mystik og storslåede eksotiske natur sammen med en luksuriøs golfferie.

 

Read More

Krav til golfferien

Krav til golfferien

Golf er en berømt sportsgren, der især tiltrækker den velhavende og etablerede del af befolkningen. Golfspillere er derfor generelt et skeptisk og kræsent folkefærd, hvilket jo også er forståeligt i mange henseender.

Man kan ikke spille ordentligt golf på en almindelig græsplæne, da en golfbane skal overholde visse standarder med hensyn til størrelse, antal huller samt forhindringer i form af beplantninger, niveauforskelle samt vandløb og sandgrave. Man kan naturligvis træne lidt derhjemme, hvis man har en stor græsplæne, men de fleste tegner et medlemskab hos en lokal golfklub, så man kan nyde stedets golf faciliteter.

Golf er derfor en sport, der altid har visse udgifter til tøj, golfkøller, abonnement samt caddie, men alle sportsgrene er jo kendetegnet ved at have individuelle udgifter.

Read More